Bill Gates koronavirüs aşısıyla ilgili umutlandırdı

Dünyadaki büyük firmalardan karamsar açıklamalara karşın Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten koronavirüs aşısı konusunda iyimser açıklamalar geldi.

Koronavirüs aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 2021'in ilk çeyreğinde dört adet koronavirüs aşısının bulunmasını beklediğini söyledi.

Dünyadaki büyük firmalardan karamsar açıklamalara karşın Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten aşı konusunda iyimser açıklamalar geldi.

'14 MİLYAR DOZ AŞI ÜRETİLMESİ GEREKİYOR'

Gates, "Biraz da şansın yardımıyla gelecek yılın ilk çeyreğinde üç hatta dört aşının tescil edilmesini bekliyorum" dedi. 'Bill ve Melinda Gates Vakfı' aracılığıyla aşı çalışmalarını destekleyen Gates, "Dünyadaki insanların aşılanması için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerekiyor. Böyle bir şey bugüne kadar hiç yapılmadı" dedi. Gates, bunun yepyeni stratejiler gerektiren sıradışı ve bir o kadar da acil bir durum olduğunu belirtti. 

'ZENGİN ÜLKELER DAHA FAZLA DESTEK SAĞLAMALI'

Aşının hazır olduğunda ihtiyaç duyan herkese ulaşmasının önüne engeller olduğunu belirten Gates aralarında ABD'nin de olduğu zengin ülkelerin bu alanda daha fazla destek sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

'AŞI GELİŞTİRİLENE KADAR YÜKSEK SAYIDA ÖLÜMLER OLABİLİR'

Hastalığın dünyadan silinebilmesi için dünya nüfusunun en az yüzde 60'ının aşılanması gerektiğini belirten Gates, aşı geliştirilene kadar birçok ülkede bahar aylarındaki gibi yüksek sayıda ölümlerin meydana gelebileceği uyarısında da bulundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı
McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar