Bill Gates’ten 25 yıl içinde yaşanabilecek iki felaket senaryosu ile ilgili uyarı geldi

Microsoft'un kurucusu ve ünlü milyarder Bill Gates, CNBC Make It’e verdiği röportajda, geleceğe dair en büyük endişelerini ve korkularını dile getirdi.

Microsoft'un kurucusu ve ünlü milyarder Bill Gates, CNBC Make It’e verdiği röportajda, geleceğe dair en büyük endişelerini ve korkularını dile getirdi. Gates, dünyadaki mevcut huzursuzlukların büyük bir savaş riski oluşturabileceğini ifade ederek, "Günümüzde yaşanan bu huzursuzluklar, büyük bir savaşı tetikleyebilir" dedi. Gates, büyük bir savaşın olasılığına işaret ederken, eğer böyle bir savaştan kaçınılabilirse, önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi ile karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. 

Gates, aynı zamanda ABD'ye yönelik eleştirilerde bulundu ve "Dünyanın lider olarak rol model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin oldukça gerisinde kaldı" şeklinde ifadelerde bulundu. Bu eleştirisiyle ABD'nin uluslararası alandaki liderlik rolünü ve sorumluluğunu yeterince yerine getiremediğini vurguladı.

Gates’in 2022 yılında yayımladığı "Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz" adlı kitabı, pandemilere karşı hazırlığın önemine dikkat çekmişti. Kitapta, hükümetleri 2020’de COVID-19 pandemisi ile ilgili hazırlıksız oldukları konusunda uyaran Gates, gelecekteki pandemilere karşı daha etkili ve kapsamlı önlemler alınması gerektiğini savunmuştu. Gates'in açıklamaları, küresel sağlık krizleri ve uluslararası güvenlik tehditleri konusundaki endişelerini ve bu konularda daha proaktif bir yaklaşım sergilenmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.