Binali Yıldırım: Bunları yediğimizi zannetmesinler

Irak ziyaretini sürdüren Başbakan Yıldırım, Bağdat'taki temaslarının ardından bugün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bulunan Erbil kentine geçti. Yıldırım, Erbil'de IKBY Başkanı Mesud Barzani ile ortak basın toplantısı...

Irak ziyaretini sürdüren Başbakan Yıldırım, Bağdat'taki temaslarının ardından bugün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bulunan Erbil kentine geçti. Yıldırım, Erbil'de IKBY Başkanı Mesud Barzani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, "PKK eşittir PYD eşittir YPG. Artık o kadar çok örgüt adları çıkarıyorlar ki, her olaydan sonra bir örgüt adı duyuyoruz. Ama bunları yediğimizi zannetmesinler" şeklinde konuşurken, "hem DEAŞ hem PKK hem de FETÖ terör örgütü sadece Türkiye’nin meselesi değil aynı zamanda bu bölgenin de Irak’ın da Suriye’nin de meselesidir" dedi.

Binali Yıldırım, Irak'taki PKK varlığına tepki göstererek, "PKK’nın ülkemize gerçekleştirdiği saldırılar kabul edilemez. Örgütün Şengal’da yapılanması asla kabul edilemez. Bu bir güvenlik meselesidir. Sadece Türkiye değil sizin de güvenlik meselenizdir. Irak’ın da merkezi hükümetin de bir güvenlik meselesidir. O bakımdan burada müşterek bir çalışmaya ihtiyaç var. Bunu Avrupalı ve Amerikalı dostlarımıza da anlatıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Konuşmasında Yıldırım'a destek veren Barzani, "teröristlere karşı mücadelede desteğe ihtiyacımız var. Her alanda işbirliğini geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”