Binali Yıldırım dondurdu: Şili yerine, Şile'ye gitseydiniz

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Başkan Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum; Kılıçdaroğlu halkoylaması için bir ilham peşinde. Şili'de bulmuş ilhamı. Adamlar bir film...

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Başkan Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum; Kılıçdaroğlu halkoylaması için bir ilham peşinde. Şili'de bulmuş ilhamı. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Halka güvenmediniz, seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz." açıklamasında bulundu.

İşte Başbakan'ın açıklamasının o kısmı:

"ŞİLİ'YE GİDECEĞİNİZE ŞİLE'YE GİTSEYDİNİZ"

Ama birileri hayır diyor. Hayır demeyi adet edinenler Marmaray'a hayır dedi mi, Yavuz Sultan Selim'e, Avrasya Tüneli'ne, Çanakkale Köprüsü'ne, bölünmüş yollara hayır dedi mi? Türkiye'nin gelişmesini sağlayacak ne varsa bunlar hayır dediler. Şimdi de Türkiye'nin demokratik dönüşümünü engellemek için kampanya başlattılar. Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum; Kılıçdaroğlu halkoylaması için bir ilham peşinde. Şili'de bulmuş ilhamı. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Halka güvenmediniz, seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz, bu ülkenin köylerine, kasabalarına gitseydiniz. Gidip de bir kahvehanede otursaydınız. Kafa takılmış, farklı; kafa bu ülkeye yabancı, kafa bu halkın aklına, irfanına güvenmiyor.

CHP, "NO" FİLMİNİN REKLAMCISINI TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Referandum sürecinde CHP'ye ilham veren "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Francisco Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kolları'nın davetiyle Türkiye'ye geldi. Ferrada, 1 hafta süreyle hayır kampanyasına eşlik edecek.

"No" filmi 1988 yılında Şili'de diktatör Pinochet'nin devrildiği referandum sürecini anlatıyor. Filmin asıl odak noktası ise, muhaliflerin yürüttüğü "Hayır" kampanyası. O film, CHP'ye de ilham kaynağı oldu.

CHP de Anayasa referandumu sürecinde, aynı "No" filminde olduğu gibi olumlu, yapıcı bir dil kullanarak "Hayır" oyu isteyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.