Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti: Anlatamadığımızı anlattı

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "Diyelim ki yeni sistemi kurduk. Cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden... Ne olacak? Nasıl anlaşacaklar?" sözlerine ilişkin konuştu."Anayasa değişikliğini biz...

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "Diyelim ki yeni sistemi kurduk. Cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden... Ne olacak? Nasıl anlaşacaklar?" sözlerine ilişkin konuştu.

"Anayasa değişikliğini biz ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz. Ama aslında biz sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel bir şekilde anlattı" diyen Yıldırım, "Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ve anlaşamazlarsa ne olacak dedi. Sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye'ye anlattı. İşte bu sistem, buradaki anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, sistemin değiştiğinin farkında değil. Onu da yorgunluğuna verelim. Artık Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan çıkacak. Kriz olmaktan çıkacak" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"