Binali Yıldırım: Yarım kalan işi tamamlıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Gümrük Günü töreninde konuştu. Binali Yıldırım'ın gündeminde başkanlık sistemi de vardı. Yıldırım, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa millet cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi yaptığımız...

Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Gümrük Günü töreninde konuştu. Binali Yıldırım'ın gündeminde başkanlık sistemi de vardı. Yıldırım, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa millet cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi yaptığımız yarım kalan işin tamamlanması'' dedi.

75 GÜN UYARISI

Başbakan Yıldırım, önümüzdeki 75 günün önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, “Önümüzdeki 75 gün önemli. Bir halk oylaması yapacağız. Mecliste anayasa değişikliği kabul edildi. Meclis anayasa değişikliğinin millete gitmesini kabul etti. Asıl sözü millet söyleyecek. Biz bunun önünü açtık. Aslanlar gibi bu değişiklik vatandaşın önüne gitmesin diye her yolu deneyenler oldu. CHP, HDP'yi yanına alarak her türlü teşkaleyi yaptı ama sonunda meclis iradesi galip geldi. 339 arkadaşımız biz milletin iradesine karşı çıkamayız, millet karar versin diye vekil olarak üzerine düşeni yaptı'' ifadelerini kullandı.

367 ELEŞTİRİSİ

Binali Yıldırım, anayasada bulunan anayasa maddelerinin nitelikli çoğunlukla belirlenmesi ilkesini de eleştirdi. Yıldırım, “367 icadını çıkardılar. Bizde buna tilki fıstığı derler. Zaten cumhurbaşkanlığı seçimlerini hep problem etmişler. Vesayetin dediği olur, vatandaşın dediği olmaz derler. 119 turla cumhurbaşkanı seçilemediği olmuş. 5 buçuk ay cumhurbaşkanı olmamış. Cumhurbaşkanı seçimleri ya darbe nedeni olmuş ya da darbeden sonra olmuş. 2007'de de aynı şeyi yapmaya kalktılar. Bizde millete gidiyoruz dedik. Millet ne dedi: Cumhurbaşkanını ben seçeceğim. Madem orada alavare dalavare oluyor dedi ve kararı verdi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa millet cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi yaptığımız yarım kalan işin tamamlanması. Millet şimdi aynı sandıkta hem meclisini hem cumhurbaşkanını seçecek. Mazeret üretemeyecekler hizmet üretecekler. Bundan kimin zararı var. Cumhurbaşkanı sadece bütçe kanunu teklifi verebiliyor. Onun dışındaki bütün kanun tekliflerini milletvekilleri verecek. Hükümetin kanuna ihtiyacı varsa milletvekillerine gelip dil dökecek, yasama güçlenecek'' şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor