Binali Yıldırım'a: Abidik gubidik başbakanlar arasında siz de var mısınız?

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Binali Yıldırım'ın 3 Mart'ta Sinop'taki yaptığı, "Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak...

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Binali Yıldırım'ın 3 Mart'ta Sinop'taki yaptığı, "Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyenler başbakan olmuş" şeklindeki konuşmasını yazılı soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Metin Lütfi Baydar, önergesinde Başbakan Binali Yıldırım'a "Yukarıdaki açıklamanızda bahsettiğiniz söz konusu başbakanlar içerisinde siz de var mısınız? Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bu zamana kadar geçen süre içerisinde, sizin deyiminizle abidik, gubidik bir takım işler olarak hiç aklınıza gelmeyen kimler başbakan olmuştur?" ve "Yukarıdaki açıklamanız içerisinde yer alan 'abidik, gubidik' sözlerinizden neyi kastetmek istediniz?" sorularını yöneltti.

Binali Yıldırım'ın malum konuşması şöyleydi:

Yıldırım aynı gün Erdoğan'ın sevdiği "Bana her şey seni hatırlatıyor" şarkısını da söylemişti. Yıldırım'ın performansı şöyleydi:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL