Binali Yıldırım'dan 'imar barışı' açıklaması: 10 gün içerisinde çıkarıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı İzmir Ticaret Odası'ndaki (İZTO) özel meclis toplantısında konuştu. İmar barışı konusunda açıklama yapan Yıldırım, Türkiye'nin genelinde imar...

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı İzmir Ticaret Odası'ndaki (İZTO) özel meclis toplantısında konuştu. İmar barışı konusunda açıklama yapan Yıldırım, Türkiye'nin genelinde imar sorunu bulunduğunu belirterek, 'Bu sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz' diye konuştu. 

İzmir'deki konutlarının yüzde 62'sini ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yapacaklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin genelinde var olan mülkiyet, imar ve ruhsatla ilgili sorunların bütün vatandaşların kanayan yarası olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Türkiye'nin genelinde var olan bir sorun var. Mülkiyetle, imarla, ruhsatla ilgili bir sorun, bu bütün vatandaşlarımızın kanayan yarası. Binası var elektriği yok, binası var ruhsatı yok, binası var mülkiyeti kendisine ait değil. Bütün bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz. Bunun adı imar barışıdır. Vatandaşımızla barışıyoruz ve bundan sonra da şehirlerimizin daha güzel inşa edilmesi, imar edilmesi için de gereken titizliği gösteriyoruz. Bu bir imar affı değildir, bu imar barışıdır.  Bu Türkiye genelinde 12 milyon konutu ilgilendiriyor." dedi.

'İMAR BARIŞI'NDAN YALILARIN KAÇAK KATLARI DA YARARLANACAK
Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş tarafından yapılan açıklamada Boğaziçi’nde bulunan ve mevzuata aykırı olarak inşa edilmiş yapıların da imar barışına dahil edildiğini, barışta hiçbir istisnanın bulunmadığını, bunun nedeninin de bütün yapıların kayıt altına alınmasını ve yapı kayıtlarının tutulmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

DHA'nın haberine göre Demirtaş, Türkiye’de bulunan yapı sayısını tam olarak bilmediklerini, imar barışının amacının tüm yapıların kaydının tutulması olduğunu, hayata geçirilecek olan yeni düzenleme sayesinde Türkiye'deki yapıların sayısının da ortaya çıkacağını, İstanbul Boğazı’ndaki bazı bölgelerin haricinde yeni mahalleler kurulduğunu, Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar ilçelerinde binlerce bu durumda yapı olduğunu, bu yapıların tümünün kayıt altına alınabilmesi için imar barışına hiçbir istisna koymadıklarını, yapılacak olan başvurularda beyanın esas alınacağını, kendilerine başvuru yapıldığında olmayacak bir yere bile bir yapı inşa edildiyse onu da kayıt altına alacaklarını, fakat Yapı Kayıt Belgesi tapuya çevrilirken yeniden bakılacağını, gerekli görülmesi halinde tapu vermeyeceklerini de söyledi.

KAÇAK BİNALARA DA ŞANS VERİLECEK
Demirtaş, Hazine’ye ait olan arazilerde kaçak olarak yapılmış binalara da şans vereceklerini vurguladı. Bu binaları da kayıt altına alacaklarını söyleyen Demirtaş, Hazine’den bu araziyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis etmesini isteyerek üzerine bina inşa etmiş vatandaştan da bu yapıyı satın almasını isteyeceklerini, satın alma bedelini tahsis ettikten sonra diğer işlemlere devam edeceklerini de belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
ABD Piyasalarında Karışık Seyir: Fed'den Faiz Sinyali, Şirket Gelirleri Değerlendirildi
ABD İşgücü Piyasasında Mart Ayında Beklenmedik Daralma: Açık İşlerde Ciddi Azalma