Binance ile ilgili soruşturma hiç beklenmeyen bir zamanda geldi

Dünyanın en büyük kripto para borsaları içerisinde yer alan Binance muhtemelen böyle bir hamle beklemiyordu. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Kripto para dünyası şu sıralar çok çalkantılı günler yaşıyor. Bazen birileri tweet atarak sektörü yerle bir edebiliyor. Kimi zaman ortaya atılan herhangi bir soruşturma büyük düşüşlere yol açıyor. Hepsinin ortak noktası ise neredeyse aynı zamanda meydana gelmeleri. Peki gerçekten de bunlar kasıtlı bir şekilde mi yapılıyor?

Binance hiç şüphesiz kripto para dünyasının demirbaşı olarak görülüyor. Bu borsa ile ilgili meydana gelen her haber aynı zamanda tüm kripto paraları derinden etkiliyor. ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler İdaresi Soruşturması böyle bir etki yarattı.

ABD tarafından soruşturma konusu olan asıl sebep biraz farklı. Gelen detaylara göre soruşturmanın kaynağı kara para aklama yöntemleri ile ilgili. Vergi cenneti olarak bilinen adalarda kurulan Binance, kara para aklamak için son derece uygun bir ortama sahip.

ABD mahkemeleri konu ile ilgili durumun farkında olduğu için kara para aklama konusunda bazı çalışmalar başlattı. Binance bu konuda tam destek sağlıyor. Özellikle kara para aklama ihtimali yüksek olan hesaplar ile ilgili ortak çalışma yürütülüyor. Böylece şirket kendisini kara para aklama merkezi olarak göstermekten kaçınıyor.

Kripto para piyasasında deprem! Büyük düşüş!

Bu durum aslında iyi bile sayılabilir. Fakat gazete manşetleri sanki Binance borsasına dava açılmış gibi gösteriyor. Ancak durum sanılandan çok daha farklı. Peki siz bu tür gelişmelerin kasıtlı yapıldığını düşünüyor musunuz?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp