Binance kurucusu Changpeng Zhao hapisten çıktı!

Kripto borsası Binance'in kurucusu Changpeng Zhao, dört ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Kara para aklama yasalarını ihlal ettiği için hapse giren Zhao, 27 Eylül'de özgürlüğüne kavuştu.

Kripto borsası Binance'in kurucusu ve eski CEO'su Changpeng Zhao, dört ay süren cezaevinden 27 Eylül'de serbest bırakıldı. Kara para aklama yasalarını ihlal ettiği için hapse atılan Zhao, ailesiyle evde olmanın mutluluğunu yaşarken, gelecekteki projeleri için heyecanla bekleniyor.

Kripto borsası Binance'in kurucusu ve eski CEO'su Changpeng Zhao, dört aylık cezaevinden sonra 27 Eylül'de serbest bırakıldı. Zhao, ABD Federal Cezaevleri Bürosu tarafından kara para aklamayı önleme (AML) yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle hapse atılmıştı. Binance, Zhao'nun ailesiyle birlikte evde olmasının mutluluğunu dile getirirken, gelecekteki projeleri için heyecan duyduklarını ifade etti.

Geçen yıl Kasım ayında ABD'de açılan dava sonucunda Binance, 4,3 milyar dolar ceza ödemeye mahkum olmuştu. Zhao ise 50 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti; ancak bu durum, kişisel servetini etkilememişti. Zhao'nun net servetinin yaklaşık 60 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve cezaevine giren en zengin kişi olarak kaydedildi. Hâlâ Binance'in yüzde 90 hissesine sahip olduğu düşünülüyor, bu da kripto dünyasındaki etkisini sürdürmesine olanak tanıyor. Zhao'nun gelecekteki adımları merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.