Bingöl’de 35 yıllık husumet barış yemeği ile sona erdi; 'İnsan nefsi bazen yanlışlar yapabiliyor'

Bingöl'de 35 yıl önce 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından amca çocukları arasında başlayan husumet, düzenlenen barış yemeği ile sona erdi.

Bingöl'de 35 yıl önce 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından amca çocukları arasında başlayan husumet, düzenlenen barış yemeği ile sona erdi.

Bingöl'de amca çocukları olan Barasi aileleri arasında 35 yıl önce yaşanan kavga sonrası 2 kişi hayatını kaybetti. Husumet, barış çabalarına rağmen yıllarca devam etti. Kanaat önderlerinin devreye girmesiyle husumet, bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeği ile sona erdi. Yemeğe Barasi ailelerinin yanı sıra Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Müftüsü Mustafa Topal ve kurum amirleri katıldı. Yemekte, müftü Mustafa Topal'ın duasının ardından aileler husumeti sonlandırdı.

'İNSAN NEFSİ BAZEN YANLIŞLAR YAPABİLİYOR'

Yemekte konuşan Bingöl Belediye başkanı Erdal Arıkan, "Bugün gerçekten çok önemli bir gün. İnsan nefsi gereği bazen yanlışlar yapabiliyor. Bu anlamda gerçekten bu güzel toplantıyı tertip edenlere ve barıştırmaya vesile olanlara teşekkür ediyorum. Yüce peygamberimizin kan davalarında kendi aileleri arasında örnek olması açısından sonlandırdığını biliyoruz. Bu gerçekten bizim için çok önemli bir gösterge. Hata yapabiliriz önemli olan hatalarımızdan ders çıkartmak, hataları büyütmeyip, bağışlayıp güzellikleri öne çıkarabilmeliyiz. Barasi ailelerine bu güzel ve hoş görülü anlayışlarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi
‘Belediye yerine çöken TÜGVA’yı çıkardık’
İzmir Su Kaynaklarında Endişe Verici Düşüş! İZSU'dan Uyarı: Su Tasarrufu Şimdi Daha Önemli!
Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı