Binyamin Netanyahu: “Daha fazla Arap ülkesiyle barış sağlamayı hedefliyorum”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıların sona ermesinin ardından daha fazla Arap ülkesiyle barış anlaşması imzalamak istediğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne ve Lübnan'a yönelik saldırıların sona ermesinin ardından daha fazla Arap ülkesiyle barış anlaşmaları imzalamak istediğini ifade etti. Netanyahu, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Hamas'ın Gazze üzerindeki kontrolünü kaybetmesi ve Hizbullah'ın kuzey sınırında bulunmadığı bir günde, bu iki cepheyi istikrara kavuşturacak planlar üzerinde çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, birkaç yıl önce imzalanan tarihi İbrahim Anlaşmaları'nın devamını sağlamak ve daha fazla Arap ülkesiyle barış tesis etmeyi hedefliyorum. Bu ülkeler, İran'ın şer eksenine vurduğumuz darbeleri açıkça görmekte ve bizim gibi istikrarlı, güvenli ve müreffeh bir Orta Doğu istiyorlar" dedi.

İsrail, 2020 yılında ABD'nin arabuluculuğunda Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas ve Sudan ile ilişkilerini normalleştirmişti. Şu an ise, ABD desteğiyle başta Suudi Arabistan olmak üzere başka ülkelerle de benzer anlaşmalar yapma çabası içinde. Ancak Suudi Arabistan, bir Filistin devleti kurulmadan İsrail'i tanımayacağını belirtmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.