Binyamin Netanyahu’dan Skandal Harita: Filistin Toprakları ‘İsrail’ Olarak Gösterildi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Kurulu’nda Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni “İsrail” olarak gösteren haritalarla konuşma yaparken, delegelerin protestosu sonucu neredeyse boş kalan bir salona hitap etti.

Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı. Bu sırada, İsrail ordusunun Gazze’de sürdürdüğü sivil katliamları da gündeme geldi.

Gazze’de her gün süren bombardımanlar sonucunda, çoğunluğu kadın ve çocuk olan yaklaşık 42 bin sivil hayatını kaybetti. Bu acı olayların arka planında, Netanyahu'nun Washington’daki varlığı dikkat çekiyor.

New York’taki 79. BM Genel Kurulu’na katılan Netanyahu, burada Genel Kurul’a hitap etti. Ancak, yaptığı konuşma büyük bir protesto ile karşılandı; birçok delege, konuşma sırasında salonu terk etti. Netanyahu, neredeyse boş bir salona hitap ederken, elinde tuttuğu haritalarla dikkat çekti. Bu haritalarda, Filistin toprakları olan Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nin "İsrail" olarak gösterilmesi, katılımcılardan tepki aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.