Bir günde 7 kadın öldürüldü: Zanlılar ya şu anki ya da ayrıldıkları eşleriydi!

Bugün toplamda 7 kadın öldürüldü. Zanlılar, kadınların ya şu anki ya da ayrıldıkları eşleriydi. Şiddetten ölen kadınlar için oluşturulan Anıt Sayaç'taki verilere göre, 2024 yılının başından beri toplamda 67 kadın öldürüldü.

Bugün 6 farklı kentten kadın cinayeti haberleri geldi. Bursa, Sakarya, Erzurum, Denizli ve İstanbul'da toplamda 7 kadın öldürüldü. Zanlılar genellikle kadınların ya şu anki ya da ayrıldıkları eşleri olarak belirtiliyor.

Bursa'da, 41 yaşındaki Tuğba Ateşci, geçen yıl eşi Murat Demir'den boşanarak ayrı bir eve taşındı. Ancak eski eşi tarafından "ruhsatsız tabancayla" öldürüldü.

Sakarya'da Hatun Aslan, eşi Ali Rıza Aslan ile boşanma aşamasındaydı. Evinde babasının yanında kalan genç kadın, eski eşi tarafından "tabancayla" öldürüldü. Zanlı daha sonra intihar etti.

İzmir Aliağa'da, Ahmet Çankaya, ayrı yaşadığı eşi Özlem Çankaya'yı görüşmek istediği sırada "bıçakladı" ve kadın hayatını kaybetti.

Erzurum'da, Elif Saydam boşanma aşamasındaydı ve 15 yıllık eşi Şafak Saydam'dan ayrılmak istiyordu. Ancak eşi tarafından "tabancayla" öldürüldü.

Denizli'de bir Afgan çift arasında çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı ve kadın "bıçaklanarak" öldürüldü.

İstanbul Pendik'te, 3 çocuk annesi Sevilay Karlı, eski eşi tarafından 13 "bıçak" darbesiyle öldürüldü.

İstanbul Çekmeköy'de, Hakan Araz, eşi Emine Ülkü Araz'ı silahla rehin aldı ve sonrasında kadın "silah" sesleri duyularak öldürüldü.

Bu trajik olaylar, kadınların yaşadığı şiddetin ciddiyetini ve yaygınlığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin son bulması için toplumsal bir mücadele ve daha etkili yasal önlemler alınması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tepedekilerin ölüm dağıtan çocukları
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi
Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Her kural ihlaline ceza yazamayacaklar
Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Ayazlar' suç örgütü çökertildi, 9 gözaltı
Tetikçinin kaçırıldığı çakarlı aracın görüntüsüne ulaşıldı