Bir ilimizde daha ekmek fiyatlarına yeni bir artış yapıldı

Çorum’da ekmeğe yeni bir zam yapıldı. Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 3 Ağustos Cumartesi gününden itibaren 210 gram ekmeği 7,5 TL’den satışa sunacak.

Çorum’da ekmeğe yeni bir zam yapıldı. Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 3 Ağustos Cumartesi gününden itibaren 210 gram ekmeği 7,5 TL’den satışa sunacak. 

Çorum’da Fırıncılar Odası'nın talebi doğrultusunda ve ÇESOB’un aldığı kararla birlikte, Çorum Valiliği de bu kararı onayladı. Buna göre, fırınlarda 1 Ağustos’tan itibaren 200 gram ekmeğin fiyatı 10 TL olarak belirlendi.

Halk Ekmek Fabrikası, bu artışa rağmen piyasa fiyatlarının altında bir fiyatla ve daha yüksek gramajda ekmek sunacak. Belediye Başkan Yardımcısı ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Lemzi Çöplü, Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ekmeğin gramajının 200 gramdan 210 grama çıkarıldığını ve 7,5 TL’den satılacağını duyurdu. Bu düzenleme 3 Ağustos 2024 itibarıyla uygulanacak.

Çöplü, bir yıl boyunca ekmek fiyatlarına zam yapılmadığını ve bu süreçte halkın menfaatini gözeterek daha yüksek gramajda ve piyasa fiyatlarının altında ekmek sunmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, ihtiyaç sahipleri için ekmeğin 5 TL’den satılacağını ve yıllık 600 bin ekmek sağlanacağını da açıkladı. Halk Ekmek Fabrikası’nın sağlıklı ve güvenli üretim yaparak kaliteli ekmek sunmaya devam edeceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.