Bir Meslek Grubundan Daha "Yeşil Pasaport" Talebi!

TÜRMOB ve GİB, "Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunları ve Geleceği" çalıştayında bir araya geldi. TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu, meslek sorunlarına çözüm önerilerini sunarken, GİB Başkanı Bayrakdar destek sözü verdi. Çalıştay sonunda dört farklı çalışma grubu oluşturuldu.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) işbirliğiyle düzenlenen "Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunlarının ve Geleceğinin Değerlendirilmesi Çalıştayı"nda, mali müşavirlik mesleğinin güncel sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı. TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, GİB ile ortak çalışmalarının önemini vurgularken, meslek mensuplarının yaşadığı problemlere dikkat çekti ve çözüm önerilerini paylaştı.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) işbirliğiyle düzenlenen "Dijital Dönüşüm Sürecinde Mesleğin Sorunlarının ve Geleceğinin Değerlendirilmesi Çalıştayı", birlik merkezinde gerçekleştirildi. Çalıştaya, GİB Başkanı Bekir Bayrakdar, TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu ve her iki kurumun yetkilileri katıldı.

Çalıştayda, mali müşavirlik mesleğinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, konuşmasında yaşadıkları her zorluğun çözümü için GİB ile ortak hareket ettiklerini vurguladı. Meslek mensuplarının karşılaştığı problemlerden bahseden Kartaloğlu, şu önerilerde bulundu: "Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi uygulanmamalıdır. Deprem bölgesinde mücbir sebep süresi uzatılmalı, mali müşavirlik ücret tarifesi modernize edilmelidir. Tahsilat problemi çözülmeli ve tahsil edilemeyen ücretin KDV'si ödenmemelidir. Mali müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalı, mali tatil gerçekçi bir yapıya kavuşturulmalı, beyan ve bildirimler sadeleştirilmelidir."

Ayrıca, mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve bu konuda GİB'den destek beklediklerini belirtti.

GİB Başkanı Bekir Bayrakdar ise kurum olarak mesleğin sorunlarını gidermeye yönelik tüm çalışmalara destek olacaklarını ifade etti. Bayrakdar, idare ile eşgüdüm içinde çalışılması halinde mali tatilin uygulanabilir hale geleceğini belirtti.

Çalıştay sonunda, TÜRMOB ve GİB yetkililerinden oluşan dört farklı çalışma grubu oluşturuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.