Bir miktar nohutla vücudunuzdaki ödemi atabilirsiniz

Ödem, genellikle kol, bacak, el ve ayak bölgelerinde şişlikle kendini gösterir. Bazı durumlarda küçük bir alanda sınırlı kalırken, bazı durumlarda vücudun tamamını etkileyebilir. Vücudun herhangi bir bölgesinde ödem oluşabilir. Ödemlerden kurtulmak için nohutun mucizevi etkisinden faydalanın!

ÖDEM NEDEN OLUŞUR?

Ödem, vücudunuzdaki küçük kan damarlarının sıvı sızdırması sonucu meydana gelir. Bu sıvı, dokuların etrafında birikerek şişkinliğe yol açar. Kalp, karaciğer ve böbrek hastalıklarında ödem oluşabilir. Ödemin karakterine göre, vücudunuzun çeşitli bölgelerinde şişlik meydana gelebilir.

ÖDEM BELİRTİLERİ

Ödem, genellikle kol, bacak, el ve ayak bölgelerinde şişlikle kendini gösterir. Bazı durumlarda küçük bir alanda sınırlı kalırken, bazı durumlarda vücudun tamamını etkileyebilir. Vücudun herhangi bir bölgesinde ödem oluşabilir.

DOĞAL YÖNTEMLERLE ÖDEM ATMAK

Ödemden kurtulmak için insanlar çeşitli yöntemlere başvurur. Diyet yapmak, detoks sularını tercih etmek gibi. Doğal yöntemlerle ödem atılması önerilir. İbn-i Şerif'in önerisine göre, 250 gr nohudu 1.5 lt su içinde kaynatarak süzüp, sadece suyunu içmek ödemi azaltabilir. Bu doğal yöntem uzun süredir kullanılmaktadır ve popülerdir.

HEKİME BAŞVURUN

Eğer doğal yöntemlerle ödemlerinizde düzelme görmezseniz, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Uzun süreli veya şiddetli ödem durumlarında, altta yatan ciddi bir tıbbi durum olabilir. Bu nedenle, hekiminize başvurarak uygun tedaviyi almanız önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Pet şişelerden su içmek sağlıklı mı?
Sabah rutininiz felakete dönmesin: O içeceği asla aç karnına içmeyin!
Tampondaki büyük tehlike: Kadınlar dikkat!
Sadece kilo yapmıyor ruh sağlığını da etkiliyor: 14 gün boyunca yemeyin sonuçlara inanamayacaksınız
Araştırma: Türkiye'de kadınların yüzde 60'ı düzenli sağlık kontrolüne gitmiyor!