Bir ülkede iPhone 16 yasaklandı!

Endonezya Sanayi Bakanı Agus Gumiwang Kartasamita, Apple'ın iPhone 16 modellerinin satış izni için yerel yatırım taahhütlerini ve TKDN sertifikasını yenilemesi gerektiğini duyurdu.

Endonezya Sanayi Bakanı Agus Gumiwang Kartasamita, Apple’ın iPhone 16 modellerinin satış izni için bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini açıkladı. Bu şartlar arasında yerel yatırım taahhütlerinin karşılanması ve belirli sertifikaların yenilenmesi yer alıyor.

YERLİ İÇERİK SEVİYESİ SERTİFİKASI ZORUNLULUĞU

Bakan Kartasamita, Apple’ın Yerli İçerik Seviyesi (TKDN) sertifikasını yenilemesi gerektiğine dikkat çekti. Bu sertifika, ürünlerin en az %40’ının yerli bileşenlerden oluşmasını gerektiriyor. Apple’ın mevcut sertifikasının süresi dolmuş durumda ve yenileme işlemleri henüz tamamlanmadı.

YATIRIM TAAHHÜTLERİNDE EKSİKLİK

Apple’ın Endonezya’ya yapması gereken yatırım taahhütlerini tam olarak yerine getirmediği bildirildi. Şirket, şu ana kadar ülkeye ortalama 94,53 milyon dolar yatırım yaparken, taahhüt edilen miktar 109,6 milyon dolar. Aradaki farkın az olması, Apple’ın durumu kısa sürede çözme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.