Bir umut... Belki bebeği kurtulur diye tel örgüden havalimanına attı

Kabil Havaalanı kaçmak isteyen, kendileri ülkeden ayrılamasa bile bebek ve çocuklarını batılılarla ya da ülkeden ayrılma izni bulunan Afganlarla birlikte yurt dışına çıkarmak isteyen Afgan vatandaşlarıyla dolu.

Havaalanında yaşanan izdihamlar çevrede bulunanların hayatını tehlikeye atacak düzeye gelse de herkes ölümü göze alarak kaçmaya çalışıyor. Havalanına giden çaresiz Afganlar, başta da küçük çocuğu olan kadınlar Amerikan askerleri kalabalığı dağıtmak için eli silahlı şekilde beklerken bebeklerini dikenli tellerin üzerinden atarken görüntülendi.

İngiliz savunma bakanı Ben Wallace, Çarşamba günü İngiliz ve Alman pasaport sahiplerinin geçemediği ve uçakların yarı boş kalktığı yönündeki haberlerin ardından, batılıların Taliban'ın havaalanı çevresindeki çelik çemberinden geçmesine izin verildiğinde ısrar etti. İngiliz savunma bakanı, "Eve tek bir boş uçak göndermedik" diye ekledi ve "Uçaklarımızda mümkün olan her alanı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Wallace ayrıca, refakatçisi olmayan çocukların ülke dışına çıkan uçuşlara alınmayacağını söyleyerek, insanları bebeklerini havaalanı yerleşkesindeki İngiliz birliklerine vermemeye çağırdı.

Ancak başka çareleri kalmadığını düşünen Afganlar yine de hem kendilerinin hem de çocuklarının hayatını tehlikeye atarak bebeklerini dikenli tellerin üzerinden diğer tarafa geçmek için umutsuz bir yarışa girişti.

Olay anının görüntüleri saniye saniye kaydedilerek haber kanallarında ve sosyal medya platformlarında defalarca paylaşıldı ve Afgan haklının yaşadığı korku ve çaresizlik bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Aldığı kilolarla şok etmişti! Solmaz Çiros'un son halini görenler inanmadı!
3 Mayıs 2024: Tarihte Bugün Neler Yaşandı?
Ayrılmaz ikililerdi! Ahmet Kural ve Murat Cemcir'den merak edilen küslük!
Survivor'da gergin anlar yaşandı!: Resmen takımı değişti!
Çinli kadınlar neden yalnızca kaynar su içiyor?