Bir zam daha yolda! Litresi benzinle yarışacak noktaya geldi: Stok yapan kazanacak

Ayçiçek yağının litre fiyatındaki bu artış hızla devam ederken, sektör temsilcileri fiyatların uluslararası piyasalara kıyasla yüzde 25 daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Temel gıda maddelerinden biri olan ayçiçek yağı, son zamanlarda fiyat artışlarıyla dikkat çekiyor. Hem bilinen markaların ürünlerinde hem de zincir marketlerin kendi markalı ayçiçek yağlarında kayda değer bir yükselme görülüyor. Ayçiçek yağının litre fiyatındaki bu artış hızla devam ederken, sektör temsilcileri fiyatların uluslararası piyasalara kıyasla yüzde 25 daha yüksek olduğunu belirtiyor. Uzmanlar ise önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı fiyatlarında yeni bir zam daha beklediklerini ifade ediyor.

FİYATLAR BİR AYDA İKİ KEZ YÜKSELDİ

Uzun süredir devlet denetiminde olan ayçiçek yağı fiyatları, son bir ay içinde iki kez güncellendi. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, en uygun fiyatlı 5 litrelik ayçiçek yağı bir ayda 20 TL zam gördü. Uluslararası piyasalarda ayçiçek yağının ton fiyatı 990-1000 dolar arasında değişirken, iç piyasada bu rakamın yüzde 25 daha yüksek seviyelerde olduğu belirtiliyor.

MARKETLERDE FİYATLAR UÇTU

Zincir marketlerdeki fiyat artışları da oldukça dikkat çekiyor. Markalı ayçiçek yağı ürünlerinin 5 litrelik pet şişeleri 279,95 TL'ye kadar yükselirken, marketlerin kendi markalı ürünleri bile 229,50 TL'den satışa sunuluyor. Uzmanlar, bu fiyat artışlarının devam edebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.