Bir zam dalgası daha alkol ürünlerini etkiledi: Artık bir kadeh bile lüks

8 Temmuz itibarıyla British American Tobacco (BAT) grubuna ait sigaralarda 5 ila 10 TL arasında fiyat artışı yapıldı. BAT sigaralarının en düşük fiyatı 67 TL'ye, en yüksek fiyatı ise 79 TL'ye yükseldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, 20 Temmuz 2024 itibarıyla Famous Grouse ve Jagermeister viskilerine zam yapıldığını açıkladı.

YENİ FİYATLAR ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ

  • Famous Grouse'un en düşük fiyatı 520 TL'ye,
  • Jagermeister'ın en düşük fiyatı ise 575 TL'ye yükseldi.
  • En yüksek fiyatlar ise Jagermeister için bin 450 TL,
  • Famous Grouse için ise bin 290 TL olarak güncellendi.

Zamları gören sosyal medya kullanıcıları, yakın zamanda diğer alkol türlerinde de fiyat artışları yaşandığını ve sigaraya da zam yapıldığını belirterek tepki gösterdi. Bir kullanıcı, "Alkol zaten lükstü, yine de alamayacağız gibi görünüyor..." şeklinde yorum yaptı. Bir başka vatandaş ise, sigara fiyatlarının 67 TL'ye yükseldiğini hatırlatarak, "Sigara aldık, alkol de kaldı" yorumunda bulundu.

SAKİ ALKOL GRUBU DA 16 TEMMUZDA ZAMLANMIŞTI

Saki grubuna ait alkollü içeceklerde de fiyat artışları yaşandığı bildirildi. Rakı, votka, cin, şarap ve likör gibi içkilerin fiyatları yüzde 10-15 oranında yükseldi ve güncel fiyat listesi duyuruldu.

8 TEMMUZDA ALTERNATİF ALKOL SINIFINA ZAM GELMİŞTİ

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından 8 Temmuz tarihinde alternatif alkollü içecek gruplarında da zam yapıldığını duyurmuştu.

SİGARAYA DA ZAM GELMİŞTİ

British American Tobacco (BAT) grubu, sigara fiyatlarına 5 ila 10 TL arasında bir artış yapıldığını duyurdu. BAT grubundaki sigaraların en düşük fiyatı 67 TL'ye, en yüksek fiyatı ise 79 TL'ye çıkmıştı. Bu fiyat değişikliklerinin 8 Temmuz Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağı belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.