Bir zamanlar dünyanın en ünlü peyniri olarak bilinen marka iflas etti

Almanya'da, dünya çapında ün kazanan ve bir zamanlar "Dünya Füme Peynir Şampiyonu" seçilen Bördespeck peynirinin yapımcısı Börde Käse GmbH, kalıcı olarak faaliyetlerine son vererek iflas etti. Bu, Almanya'daki peynir üreticileri ve hayranları için büyük bir kayıp olarak görülüyor.

Dünyanın önde gelen peynir üreticilerinden biri olan ve bir dönem dünyanın en iyi peyniri seçilen ünlü şirket, üretimini durdurdu.

Küresel ekonomik kriz giderek daha karmaşık bir hal alıyor. COVID-19 salgınıyla başlayan iflaslar artarak devam ediyor. Özellikle Ukrayna-Rusya çatışması, şirket iflaslarını doruğa çıkardı, küresel düzeyde ciddi endişelere yol açtı. Son dönemde en fazla iflas yaşanan ülkelerden biri Almanya oldu ve Türk topluluğunu yakından ilgilendiren bir iflas yaşandı. Almanya'nın dünya çapında ün kazanmış peynir üreticisi Bördespeck, üretimini durdurdu. Şirket, Börde Käse GmbH, faaliyetlerini kalıcı olarak durdurdu.

Şimdi, bu ödüllü peyniri süpermarket raflarında bulmak mümkün olmayacak. Vahldorf merkezli üretici Börde Käse GmbH'nin kapanmasıyla birlikte, birçok çalışan işsiz kaldı. Bu kapanış, uzun süredir devam eden bir geleneğin sonunu işaret ediyor.

Magdeburger Börde'deki bu küçük kasabada, 1879 yılında bir peynir mandırası kurulmuştu. Doğu Almanya döneminde devlete ait olan bu aile şirketi, 1992'de yeniden özelleştirilmiş ve özellikle füme peynir gibi özel ürünlere odaklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Açıklanan tasarruf önlemleri palavradır, hikayedir, göstermeliktir
Türkiye'nin Borçlanma Piyasası Canlanıyor: Fitch Raporu
Otomotiv devinin iflas talebi şok etkisi yarattı: Kimse beklemiyordu
Garanti Bankası'nın yaptığı duyuruya göre kampanyanın yarın resmen sona eriyor
Trendyol'un Mart-Nisan E-ihracat Verileri: Türk Satıcılar Küresel Pazarda 4,5 Milyon Ürün Sattı