Bireysel emeklilik sahiplerine hak tanınmıştı: Rakamlar açıklandı

Geçtiğimiz Haziran ayında, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonlarını teminat olarak göstererek kredi kullanma imkanı sağlayan bir uygulama hayata geçirilmişti. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), bu uygulamanın detaylarını web sitesinde yayımlamaya başladı.

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dahil olan katılımcılar, Haziran ayından itibaren acil nakit ihtiyaçları için BES sözleşmelerini iptal etmeden ve mevcut haklarını kaybetmeden, birikimlerini (devlet katkısı hariç) alacak devri yöntemiyle bankalara aktararak kredi kullanabiliyorlardı. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) bu uygulamaya ilişkin verileri web sitesinde açıklamaya başladı.

EGM, Haziran ayında hayata geçirilen uygulamaya dair istatistikleri web sitesinin 'istatistikler' bölümünde yayımlamaya başladı. Bu veriler, BES teminatlı kredilerin kümülatif tutarı, alacak devri yoluyla aktarılan fonların toplam tutarının kurumlara göre dağılımı, uygulamadan kapanma nedeniyle çıkan fon tutarı gibi bilgileri içeriyor. Ayrıca, emeklilik şirketlerinin kredi taleplerini onaylamama nedenleri de bu başlıklar arasında bulunuyor.

AA muhabirinin Emeklilik Gözetim Merkezi sitesinden elde ettiği bilgilere göre, 13 Eylül itibarıyla bankalar tarafından iletilen kredi başvuru sayısı 443 olarak belirlenmişken, gösterilen teminat tutarı ise 134 milyon 758 bin lira olarak hesaplandı. EGM, bu verileri belirli aralıklarla güncelleyerek kamuoyuna sunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.