Bireysel silahlanma: Türkiye'de 34 milyon silahın 30 milyonu ruhsatsız

İzmir’de taksici Oğuz Ege’nin öldürülmesi bireysel silahlanmayı bir kez daha gündeme taşıdı. Türkiye’de 34-35 milyon silahın, 30 milyonu ruhsatsız olduğunu açıklayan Umut Vakfı tahminlerine göre silaha talep her yıl yüzde 5 artıyor.

İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin öldürülmesi bireysel silahlanmayı bir kez daha gündeme taşıdı. Türkiye’de 34-35 milyon silahın, 30 milyonu ruhsatsız olduğunu açıklayan Umut Vakfı tahminlerine göre silaha talep her yıl yüzde 5 artıyor.

ŞİDDET VAKALARINDA ARTIŞ

 

Türkiye’de silahlı şiddet vakaları durmak bilmiyor. İzmir’de taksi şoförü Oğuz Erge’nin aracına aldığı kişi tarafınca silahla vurularak öldürülmesi Türkiye’de bireysel silahlanmalı yeniden gündeme getirdi.

 

SİLAHLANMA HER YIL % 5 ARTIYOR

Milliyet'ten Meltem Güneş'in haberine göre, bireysel silahlanmaya karşı emekler yürüten Umut Vakfı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Akcan, Türkiye’de her yıl hem silahla işlenen olay sayısında hem de silah talebinde yüzde 5’lik artış yaşandığını söyledi. Akcan, geçen yıl 2 bin 500 kişinin öldürülmüş olduğu Türkiye’deki ruhsatsız silah sayısına dikkat çekti.

30 MILYONU RUHSATSIZ

Cezaların caydırıcı olmaması ve çok fazla sosyal problemin olması sebebiyle bireysel silahlanmanın arttığına dikkat çeken Akcan,şu bilgileri verdi:

"Üçüncü sayfa haberlerinden derlediğimiz noktaya göre bireysel silahlanma sonucunda 2023 senesinde 2500 kişi yaşamını kaybetti. Türkiye’de 34-35 milyon silah var bunun 4 milyonu ruhsatlı, 30 milyonu ruhsatsız. Ruhsatsıza talep var, çünkü evrak almak için uğraşmıyorsun, harç bedeli yok, kaydı yok. Suç işlediğinde kendisinde silah olduğu bilinsin istemiyorlar."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı