Birgül Ayman Güler Darbeyi Araştırma Komisyonu'na gitmeme nedenini ABC'ye açıkladı

Orhan ŞAHİN / ABC GazetesiBirgül Ayman Güler, Darbeyi Araştırma Komisyonu'na çağrılma ve katılmama sebebini ABC'ye açıkladı. Darbeyi Araştırma Komisyonu'nun 15 Temmuz gibi büyük bir tehlikeyi araştırmakla yükümlü olduğunu...

Orhan ŞAHİN / ABC Gazetesi

Birgül Ayman Güler, Darbeyi Araştırma Komisyonu'na çağrılma ve katılmama sebebini ABC'ye açıkladı. Darbeyi Araştırma Komisyonu'nun 15 Temmuz gibi büyük bir tehlikeyi araştırmakla yükümlü olduğunu belirten Güler, "Benim Darbeyi Araştırma Komisyonu'na çağrılmam dar particilik hesaplarının bir yansıması, komisyona bu gerekçeyi ilettim" dedi. 

'ÇAĞRILMA SEBEBİM...'

Komisyona çağrılma sebebini de açıklayan Güler, "15 Temmuz darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü hakkında bilgi ve görüşlerimi almak istediler, komisyona gelmeyeceğimi bildirdim. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne olan saygımdan dolayı 5 sayfalık da bir rapor sundum. Dar particilik hesabı yaparak benim CHP'yi suçlayabileceğimi sanmışlar" diye konuştu. 

TARTIŞMALI KOMİSYON

Darbeyi Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlamadan tartışma odağı olmuş geçmişte FETÖ mensuplarına yönelik, övgüleriyle bilinen Reşat Petek'in komisyon başkanı seçilmesi tepkilere neden olmuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti