"Birimize yapılan saldırı hepimize yapılmış demektir"

Görüşme sonrasında kameralar karşısına geçen ve NATO Anlaşması’nın 5. maddesini hatırlatan Pence, “ABD Başkanı Donald Trump yönetimi altındaki ABD, 5. maddenin kesin olarak arkasındadır. Birimize yapılan saldırının...

Görüşme sonrasında kameralar karşısına geçen ve NATO Anlaşması’nın 5. maddesini hatırlatan Pence, “ABD Başkanı Donald Trump yönetimi altındaki ABD, 5. maddenin kesin olarak arkasındadır. Birimize yapılan saldırının hepimize karşı yapılmıştır'' dedi.

Trump’ın, güvenliği, refahın temeli olarak gördüğünü belirten Pence, Washington yönetimi ile Baltık ülkeleri arasındaki karşılıklı yatırım ve ticaretin arttırılmasıyla refahın yükseltilmesi için yeni yolların aranması gerektiğini de vurguladı.

PENCE: ABD, ESTONYA’YA PATRIOT FÜZESİ YERLEŞTİRMEYİ DEĞERLENDİRİYOR

Pence’in Estonya ziyareti sırasında gündemindeki bir diğer konu da bölgeye yerleştirilmesi gündemdeki Patriot savunma füzeleriydi. Estonya Başbakanı Juri Ratas, Pence’in dün gerçekleştirdikleri görüşmede, ABD’nin Estonya’ya Patriot füzesi yerleştirmeyi değerlendirdiğini söylediğini aktardı.

Estonya basınına konuşan Ratas, söz konusu sistemin yerleştirilmesi konusunun, Rusya’nın Estonya sınırında yapacağı askeri manevranın değerlendirildiği sırada ele alındığını belirtti. Ratas, Patriotların ne zaman yerleştirileceğine ilişkin kesin bir tarih verilmediğini de ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı