Birleşik Haziran Hareketi 'Adalet Yürüyüşü'ne katılıyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla başlattığı ve "Herkes İçin Adalet ve Özgürlük" talebinin öne çıktığı Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşü'ne Haziran Hareketi Yürütme...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla başlattığı ve "Herkes İçin Adalet ve Özgürlük" talebinin öne çıktığı Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşü'ne Haziran Hareketi Yürütme Kurulu da katılacak. Yüzbinlerce yurttaşın eşlik ettiği ve farklı eğilimlerden milyonların desteklediği Adalet Yürüyüşü, Türkiye'yi sarsıyor.

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), başından bu yana desteklediği ve 16 Nisan Referandumu'nda şekillenen 'Hayır' iradesinin devamı olarak gördüğü Adalet Yürüyüşü’ne 14’üncü gününde Yürütme Kurulu Üyeleriyle katılım gösterecek. HAZİRAN tarafından yapılan açıklamada, eşitlik ve özgürlük talebinin dillendirildiği tüm mecralarda yurttaşlarla beraber olunduğu vurgulanarak, “Adalet, eşitlik ve özgürlük talebinin milyonların talebi olduğunu biliyoruz… Bu yürüyüşün 14. gününde, mesafeleri birlikte eksiltmek, özgürlüğü birlikte adımlamak ve eşitliği birlikte kazanmak için orada olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz'' ifadelerine yer verildi.

HAZİRAN’ın açıklaması şu şekilde:

"ADALET, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYORUZ

Birleşik HAZİRAN Hareketi olarak; Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla gerçekleşen Adalet Yürüyüşü’nü, HAYIR iradesinde birleşen halkın yürüyüşü olarak görmüş ve ilk günden itibaren on binlerle birlikte yürümüştük.

Adalet Yürüyüşü süresince gerek Ankara’dan İstanbul’a doğru ilerleyen ana yürüyüş kolunda gerekse de adalet, eşitlik ve özgürlük talebinin dillendirildiği bütün mecralarda söz konusu talepleri kendi talepleri olarak gören yurttaşlarımızla birlikte olduk.

Adalet, eşitlik ve özgürlük talebinin milyonların talebi olduğunu biliyoruz.

HAZİRAN Genel Yürütme Kurulu (GYK) üyeleri olarak baştan beri desteklediğimiz bu yürüyüşün 14. gününde, mesafeleri birlikte eksiltmek, özgürlüğü birlikte adımlamak ve eşitliği birlikte kazanmak için orada olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi