Birleşik Krallık'ta şirket iflasları 30 yılın en yüksek seviyesinde!

Birleşik Krallık ve Galler'deki şirket iflaslarında geçen yıl, son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldığı açıklandı. İflas Hizmetleri'nden alınan verilere göre, 2023'te İngiltere ve Galler'de iflas eden şirket sayısı 25,158'e yükseldi.

Birleşik Krallık ve Galler'deki şirket iflaslarında geçen yıl, son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldığı açıklandı. İflas Hizmetleri'nden alınan verilere göre, 2023'te İngiltere ve Galler'de iflas eden şirket sayısı 25,158'e yükseldi. Bu, 1993 yılından bu yana görülen en yüksek yıllık seviye olarak kaydedildi.

İflasların artmasında, yaşanan enerji krizi ve gıda fiyatlarındaki artış gibi nedenlerin yanı sıra dünya genelindeki enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı da etkili oldu. Önceki yıla kıyasla, 2022'de İngiltere ve Galler'de iflas eden şirket sayısının 22,123 seviyesinde olduğu belirtiliyor. Bu durum, işletmelerin ekonomik zorluklarla başa çıkmak zorunda kaldığı bir dönemde, iş dünyasındaki belirsizliklerin ve zorlukların arttığını gösteriyor.

Ekonomik dalgalanmaların yanı sıra, pandeminin etkileriyle birlikte işletmelerin karşılaştığı tedarik zinciri sorunları ve işgücü eksikliği gibi faktörler de iflasları etkileyen diğer önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu durum, işletmelerin stratejik planlamalarını yeniden gözden geçirmelerini ve dayanıklılıklarını artırmak için çeşitli önlemler almalarını gerektiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.