Birleşik Metal-İş Başkanı Serdaroğlu: Yeni bir Mayıs Direnişi kapıda

Metal Fırtına'nın kalesi Bursa'da, sendika seçme özgürlükleri engellenen Renault emekçileri fabrika önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Eyleme binlerce işçi katıldı. İşçiler 'terörist değiliz emekçiyiz biz' sloganları...

Metal Fırtına'nın kalesi Bursa'da, sendika seçme özgürlükleri engellenen Renault emekçileri fabrika önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Eyleme binlerce işçi katıldı. İşçiler 'terörist değiliz emekçiyiz biz' sloganları atarken, fabrika önünde ise Çevik Kuvet ekipleri bulunması dikkat çekti. 

İŞE İADE EDİLENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM

ABC'ye konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, Renault'da 10 üyelerinin işten çıkarıldığını bu yüzden 4 bin işçinin eyleme geçtiğini belirtti. Fabrikanın iki gündür kapalı olduğunu anlatan Serdaroğlu, 'arkadaşlarımız işe iade edilene kadar mücadelemizi sürdürme kararı aldık' dedi.

BAKAN SOYLU BİRLEŞİK METAL'E SAVAŞ AÇTI

Bursa'da geçtiğimiz yaz başı yaşanan büyük metal direnişini hatırlatan Serdaroğlu, 'O günlerde seçim arefesi olduğu için hükümet çok fazla müdahale etmiyordu. Ama bugün durum farklı. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu işverenin dört müdürünü çağırıyor, baskı yapıyor. Buraya Türk Metal'i tekrar getireceksiniz burada Birleşik Metal-İş'le hiçbir yasal iş yapmaycaksınız diyor. Bundan dolayı hem Renault'da büyük bir tepki var, hem de diğer fabrikalarda' ifadelerini kullandı. Serdaroğlu yeni bir metal direnişinin uzak ihtimal olmadığını belirterek açıklamasını sonlandırdı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor