Birleşik Metal-İş: "Krizi işçilerin haklarını budamak için fırsat olarak görüyorlar"

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası  ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantılar yapıldı. Görüşmeler 4 Kasım'a ertelendi. Birleşik...

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası  ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantılar yapıldı. Görüşmeler 4 Kasım'a ertelendi. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Atar, " işçilerin haklarını budamak için fırsat olarak görüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

İşkolunda Türk Metal Sendikası(MESS) ile Birleşik Metal-İş Sendikası ayrı ayrı sözleşme görüşmelerini yürütüyor. Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS arasındaki görüşmede toplam 15 madde ele alındı. Sendikanın değişiklik önermediği 8 madde kabul edildi. Değişiklik önerilen 7 madde ise kabul edilmedi ve görüşmeler 4 Kasım’a ertelendi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, işçilerin kazanılmış haklarından asla geri adım atmayacaklarını belirterek, “MESS’in ilk toplantıdan bu yana izlediği taktiklere bakıldığında adeta ekonomik krizi fırsata çevirip işçilerin haklarını budamak için fırsat olarak görüyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”