Birleşmiş Milletler: Çin, Sincan Özerk Bölgesi'nde Uygurlar ve diğer azınlıkları zorla çalıştırıyor

Çin'in "mesleki eğitim" merkezlerinde fiziksel şiddet, cinsel taciz ve aşırı gözetim uyguladığı belirtildi

Birleşmiş Milletler'in raporunda Çin'in Sincan Özerk Bölgesi'nde Uygur, Kazak ve diğer azınlıkları zorla çalıştırdığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Modern Kölelik Yöntemleri Özel Raportörü Tomoya Obokata, Çin'deki azınlıklarla ilgili BM'nin raporunu paylaştı. Raporda, "Çin'in Sincan Özerk Bölgesi'nde, Uygurlar, Kazaklar ve diğer azınlıkları tarım ve üretim gibi sektörlerde zorla çalıştırdığı sonucuna varmak için makul nedenleri olduğu" ifadeleri yer aldı.

Reuters'ın derlediği habere göre, 20 sayfalık raporda, Çin'in "mesleki eğitim ve beceri" merkezlerinde azınlıkları zorla çalıştırdığının altı çizildi. Ayrıca, "Hükümetin iddia ettiği gibi bu tür programlar etnik azınlıklar için gelir kaynağı yaratırken, kanıtlar birçok durumda çalışmanın 'gönülsüz nitelikte' olduğuna işaret ediyor" denildi.

BM raporunda, Çin'in "mesleki eğitim" merkezlerinde fiziksel şiddet, cinsel taciz, aşırı gözetim, taciz edici yaşam ve çalışma koşulları uyguladığı öne sürüldü.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Wenbin ise iddiaları reddetti. Bakan, "Raportör, ABD ve Batı tarafından uydurulan yalanlara inanmayı seçmiş" dedi ve Çin'in işçi haklarının korunması konusunda başarılı olduğunu öne sürdü. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!