Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail askerlerinin Gazze'de 2 Filistinliyi öldürüp cesetlerini kuma gömdüğü iddialarını değerlendirirken, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail'e yönelik aldığı ilave tedbir kararlarını desteklediklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dujarric, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki evlerine dönmeye çalışan 2 Filistinliyi ateş açarak öldürmesine ve cesetlerini kuma gömmesine ilişkin görüntüleri gördüklerini ifade etti. Ancak, görüntüleri doğrulayamadıklarını belirterek bu olayı "şoke edici" olarak değerlendirdi.

Görüntülerin, BM'nin Gazze'de siviller için güvenli bir yer olmadığı yönündeki ifadesini desteklediğini vurgulayan Dujarric, olayın kapsamlı şekilde soruşturulması gerektiğini kaydetti. Al Jazeera kanalında yayınlanan haberde, İsrail askerlerinin Filistinlileri buldozerlerle sürüklediği ve cesetlerini kuma gömdüğüne dair bilgiler yer almıştı.

Dujarric ayrıca Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı "soykırım" suçlamasıyla ilgili yayımladığı ilave tedbir kararlarına da değindi. Mahkemenin bağımsız olduğunu hatırlatan Dujarric, "Tüm üye ülkelerin, UAD'nin kararlarına uymak ve uygulamak zorunda olduğuna inanıyoruz." dedi.

UAD'nin yeni yayımladığı ilave tedbir kararlarında, İsrail'in temel hizmetlerin sağlanması için gerekli adımları atması ve Filistinli sivillere yönelik hak ihlali teşkil edecek eylemleri gerçekleştirmemesi gerektiği hükme bağlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor