Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor

BM İnsan Hakları Ofisi, İsrail'in Gazze'ye insani yardımlara yönelik hala yasa dışı kısıtlamalar uyguladığını belirtti. İsrail ordusunun karadan yardım girişine yeniden izin vermesine rağmen, BM'nin açıklamaları bu kısıtlamaların devam ettiğine işaret ediyor.

BM İnsan Hakları Ofisi'nin son açıklamasına göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardımlara dair yasa dışı kısıtlamaları devam ediyor. Sözcü Ravina Shamdasani, Cenevre'deki bir basın toplantısında, İsrail'in insani yardımın girişine ve dağıtımına hukuka aykırı engeller getirdiğini ve sivil altyapıyı tahrip ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, İsrail ordusu Gazze'ye karadan yardım girişine yeniden izin vermeye başladı. Ancak BM'nin açıklamaları, İsrail'in bu izinlerin ardında hala yasa dışı kısıtlamalar uyguladığına işaret ediyor.

Bölgeye yapılan insani yardımların artmasıyla birlikte, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Gazze Şeridi'ne giriş yapan yardım miktarının belirgin bir şekilde arttığını açıkladı. Ancak BM'nin görüşüne göre, bu artışa rağmen İsrail'in hala insani yardımlara yönelik kısıtlamaları sürdürmesi endişe verici bir durum olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Öldüğü düşünülmüştü: 27 yıl önce kaybolan adam, komşusunun bodrumunda bulundu
12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalmışlardı: Kardeşler tutuklandı
Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor