Birleşmiş Milletler, Lübnan'daki gerginlik konusunda uyarıda bulundu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden şiddet olaylarıyla birlikte Lübnan sınırında yaşanan gerilimin artışından derin endişe duyduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden şiddet olaylarıyla birlikte Lübnan sınırında yaşanan gerilimin artışından derin endişe duyduğunu açıkladı. Guterres, taraflar arasındaki gerilimin büyük çaplı bir felakete neden olabileceği uyarısında bulundu. Lübnan'ın Gazze gibi bir krize sürüklenmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Guterres, uluslararası toplumun bu tür krizlerde daha etkin bir rol oynaması gerektiğini belirtti.

BM'nin Lübnan'da görev yapan barış gücü UNIFIL ve ateşkesi denetleyen UNTSO'nun çalışmalarına da değinen Guterres, bu birimlerin sınırda tansiyonu düşürme ve barışçıl çözümler bulma çabalarını övdü. Guterres, sivil halkın güvenliğinin sağlanması ve bölgede istikrarın korunması için taraflara çağrıda bulundu.

Guterres'in açıklamaları, bölgede tırmanan gerilimin insan hayatı ve bölgesel istikrar açısından taşıdığı riskleri vurgulamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.