Birleşmiş Milletler'den İran'a tepki: "Buna bir son verilmeli"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından çatışmaların tırmanmasını kınayarak acil bir ateşkes çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısını kınayarak ateşkes çağrısında bulundu. ABD Başkanı Biden, olası tehditler için güvenlik ekibiyle toplandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısı gerçekleştirmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu duruma bir son verilmelidir" ifadelerini kullandı.

DHA muhabiri Şara Zehra Özbey'in haberine göre, Guterres, Orta Doğu'daki çatışmaların giderek tırmandığını kınayarak, "Kesinlikle bir ateşkese ihtiyacımız var" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ise saldırı öncesinde, İran'ın olası bir saldırısı durumunda alınacak önlemleri tartışmak üzere ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldiklerini belirtti. Biden, "Bu sabah, İran'ın İsrail'e yönelik yakın bir füze saldırısı planları üzerine güvenlik ekibimizi topladık. Amerika Birleşik Devletleri'nin, İsrail'in bu saldırılara karşı savunmasına ve bölgede bulunan Amerikan personelinin korunmasına nasıl yardımcı olabileceğini konuştuk" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.