Birleşmiş Milletler’den soruşturma çağrısı: Kimyasal silahlar iddiası

Suriye ordusunca abluka altında tutulan Doğu Guta’da sivillere karşı kimyasal silah kullanımından dolayı ’’endişe’’ duyduklarını belirten BM Genel Sekreteri Guterres, olayak dönük kapsamlı bir soruşt

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye ordusunca abluka altında tutulan Doğu Guta’nın Duma ilçesinde sivillere karşı kimyasal silah kullanma iddiası üzerine "derin endişe" duyduğunu belirterek, saldırıya ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.

Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta’nın Duma ilçesinde son 36 saatte artan hava saldırıları ve bombardımanda sivillerin hayatını kaybetmesinden ’’son derece endişe duyduğunu’’ belirtti.

Saldırılarda birkaç sağlık merkezinin de zarar gördüğünü belirten Guterres, bütün taraflara çatışmaları durdurma ve BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de ateşkes talep eden 2401 sayılı kararını uygulama çağrısında bulundu.

Duma ilçesinde sivillere karşı kimyasal silah kullanımından ’’derin endişe’’ duyduğunu belirten Guterres, bu ’’iğrenç’’ saldırıya ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı.

Suriye’deki krize askeri çözüm bulunamayacağını yineleyen Guterres, sivillerin korunması uluslararası insani hukuk ve insan haklarına saygı duyulması ve insani erişime izin verilmesi çağrısı yaptı.

Suriye’de rejiminin, Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Burnu Tıkalı Diye Hastaneye Gitti: Doktorlar Burnundan Yüzlerce... "Beynine Doğru Gidiyorlarmış"
AB'de Mart Ayında Perakende Satışlarda Artış Gözlendi, Polonya Öncü Konumda
Güney Afrika'da İnşaat Faciası: 5 İşçi Öldü, 21 Yaralı, 49 İşçi Kayıp
Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Gösterilerine Polis Müdahalesi: 125 Gözaltı!
ABD'de Kilisede Papaz Suikast Girişimine Uğradı: Silah Tutukluk Yaptı