Birleşmiş Milletler’den ‘Suriye’ çağrısı: Gerilimin derhal azaltılmalı

Birleşmiş Milletler (BM)'den yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri gelişmeler nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kişi...

Birleşmiş Milletler (BM)'den yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri gelişmeler nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısının en az 160 bin olduğu belirttildi. Açıklamada, ''Genel Sekreter (Antonio Guterres), gerilimin derhal azaltılması için çağrıda bulunuyor ve tarafları endişelerini barışçıl yöntemlerle gidermeye çağırıyor'' denildi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) internet sitesinde yer alan açıklamada, “Genel Sekreter (Antonio Guterres), Suriye’nin kuzeydoğusunda, birçok sivilin ölümüne ve en az 160 bin sivilin yerinden olmasına yol açtığı rapor edilen askeri gelişmelerden dolayı büyük endişe duyuyor” denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric'ın imzasıyla yapılan açıklamada, ''Genel Sekreter, gerilimin derhal azaltılması için çağrıda bulunuyor ve tarafları, endişelerini barışçıl yöntemlerle gidermeye çağırıyor'' ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek