Birleşmiş Milletler'den uyarı geldi: Ukrayna'da saldırılar arttı!

BM, Ukrayna'nın özellikle Harkiv bölgesinde artan saldırıları ve tarafların her iki ülkede altyapıları hedef aldığını bildirdi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Rusya'da enerji altyapısı ve petrol rafinelerine yapılan saldırıların da endişe verici olduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'nde Ukrayna'daki insani durum ele alındı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden Lisa Doughten, artan çatışmanın daha fazla yerinden edilmeye yol açtığını, Harkiv bölgesinden 7 bin kişinin kaçtığını ve özellikle Rusya sınırında çatışmanın yoğunlaştığını belirtti. Doughten, Harkiv bölgesinde çocuklar da dahil olmak üzere can kayıpları ve yaralanmaların arttığını söyledi. Nisan ayında Ukrayna'da 700 sivilin öldüğünü ifade etti.

TOPLUMUN YÜZDE 40'I İNSANİ YARDIMA MUHTAÇ

Doughten, Ukrayna genelinde sivil altyapıya yapılan saldırıların arttığına işaret etti ve 22 Mart'tan bu yana enerji altyapısına 5 saldırı gerçekleştiğini belirtti. Doğu ve güneydeki demiryolu altyapısına yönelik saldırılardan da derin endişe duyduklarını ifade etti. Ayrıca limanlara yapılan saldırıların ihracat kabiliyetini kısıtladığını ve bu durumun dünya genelinde gıda güvencesizliğini artırdığını vurguladı.

Doughten, Rusya'da enerji altyapısı ve petrol rafinelerini hedef alan saldırıların endişe verici olduğunu belirterek, bu saldırıların savaşı daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulundu. Savaşın on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu vurgulayan Doughten, Ukrayna'da nüfusun yüzde 40'ının insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Son olarak, BM Güvenlik Konseyi'ne savaşın sona ermesi için adım atma çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.