BIST 100 Endeksi Yüzde 1,73 Değer Kazandı: Günün Öne Çıkan Sektörleri ve Piyasaların Beklentileri!

BIST 100 endeksi, gün sonunda yüzde 1,73 değer kazanarak 9.685,49 puan seviyesine yükseldi. Toplam işlem hacmi 79,8 milyar lira olarak gerçekleşti.Konuya dair merak edilenler...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,73 değer kazanarak 9.685,49 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 165,45 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 79,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,97 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en yüksek kazanç yüzde 5,51 ile madencilik sektöründe yaşandı. Öte yandan, iletişim sektörü yüzde 2,52 ile tek kaybettiren sektör oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi verileri sonrası artan "yumuşak iniş" beklentileriyle risk algısının azaldığı gözlemlendi. Bu gelişme, piyasalarda olumlu bir etki yarattı.

Analistler, bu hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklanacak faiz kararının önemine dikkat çekti. Ayrıca, ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararları da piyasaların takibinde olacak.

Fed'in gelecek hafta 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasına kesin gözüyle bakılırken, BoE ve BoJ'un faizlerde herhangi bir değişiklik yapmasının beklenmediği ifade edildi. Teknik analizler, BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.850 seviyelerinin direnç, 9.450 ve 9.400 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu gösteriyor.

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin politika faizini eylül ayında yüzde 50'de sabit bırakmasını öngörüyor. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.