BIST 100'de Gün Sonu: 38,89 Puanlık Kayıp

BIST 100 endeksi günü 38,89 puanlık kayıpla tamamlarken, bankacılık yüzde 2,64, holding yüzde 0,52 değer kaybetti. Madencilik sektörü yüzde 1,93 artış gösterdi. Küresel piyasalar düşük hacimle Fed'in faiz indirimi beklentisiyle etkilendi. Analistler, TCMB toplantısı ve önemli verileri takip ediyor.

BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 38,89 puanlık bir azalış yaşayarak günü tamamlarken, işlem hacmi toplamda 66,4 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,64, holding endeksi ise yüzde 0,52 oranında değer kaybına uğradı.

Sektör endeksleri arasında, madencilik sektöründe görülen yüzde 1,93'lük artış dikkat çekerken, en büyük düşüşü yaşayan sektör ise bankacılık oldu. Küresel piyasalar, Noel tatilinin ardından düşük işlem hacimleriyle birlikte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki yıl mart ayında faiz indirimine gidebileceği beklentisinin etkisi altında kaldı.

Analistlere göre, yarın yurt içinde TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin yanı sıra TCMB'nin haftalık para ve banka istatistikleri, ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, toptan stoklar ve Japonya'da sanayi üretimi takip edilecek. Teknik açıdan, BIST 100 endeksinin 7.200 ve 7.000 puan seviyelerinin destek, 7.300 ve 7.450 puan seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yapı Kredi Bankası Satılıyor mu? Koç Holding'ten Açıklama Geldi!
Türkiye'nin 22 yıllık ve TOGG parçaları üreten dev otomotiv devi iflas ediyor!
Bankacılık Sektöründe Deprem! Yapı Kredi Hisseleri Rekor Kırdı
Türkiye'nin en tanınmış ekonomisti açıkladı: İşte doların yıl sonu görebileceği rakam!
Altın fiyatlarındaki son durum: 21 Mayıs güncel altın tutarları