BIST günü düşüşle tamamlamış oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,53 değer kaybederek 8.860,52 puandan tamamladı. Madencilik sektörü yüzde 4,13'lük kazançla sektör endeksleri arasında en yüksek performansı gösterirken, finansal kiralama faktoring sektörü yüzde 2,49'luk düşüşle en çok gerileyen sektör oldu.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 47,13 puan düşerek, işlem hacmi 120,3 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,79 ve holding endeksi yüzde 0,66 oranında değer kaybetti.

Madencilik sektörü yüzde 4,13'lük kazançla sektör endeksleri arasında en yüksek performansı gösterirken, finansal kiralama faktoring sektörü yüzde 2,49'luk düşüşle en çok gerileyen sektör oldu.

Uzmanlar, küresel hisse piyasalarında risk iştahının düşük seyrettiğini belirtiyorlar çünkü ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine ne zaman başlayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.

Uzmanlar, yarı iletken çip ve yapay zeka alanında faaliyet gösteren teknoloji şirketlerine olan ilginin devam ettiğini belirtiyorlar. Ancak, ABD istihdam verilerinin açıklanacağı hafta öncesi yatırımcıların daha temkinli davrandıklarını ifade ediyorlar.

Bugün ABD'de açıklanan makroekonomik verilere göre, hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) şubatta 52,3 ve bileşik PMI 52,5 olarak gerçekleşti. Bu sonuçlar, ekonomik aktivitede canlılığın devam ettiğine işaret etmektedir.

Ülkede ocak ayında fabrika siparişleri, aylık bazda yüzde 3,6 oranında bir düşüş kaydetti ve beklentilerin altında kaldı.

Analistlere göre, yarın yurt içinde veri gündemi sakin olacak ancak yurt dışında ABD'de ADP özel sektör istihdamı ve Fed Bej Kitap raporu takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.800 ve 8.700 seviyelerinin destek, 8.900 ve 9.000 puanın ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı dün 84,49 dolara kadar yükseldi
Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: İncelemeler Sürüyor
Japon Finans Devleri Rekor Kârla Parlıyor: Toplam Net Kar 3 Trilyon Yeni Aştı!
Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı
AB'nin Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam: Türkiye de Etkilendi