Bitay battı iddiasına CEO’sundan açıklama

Türkiye Thodex vurgunun ardından Vebitcoin kapanma kararı aldı. Aynı gün yerli kripto para borsası olarak bilen Bitay’dan da şikayetler gelmeye başladı.

Şirket sosyal medyada gündem oldu. Bitay CEO’su ise yaptığı açıklamada panik nedeniyle yatırımcıların yoğun şekilde para çekmeye çalıştığını ve normal talebin 6-6 katına çıktığını açıkladı. İsteyenlerin pazartesi gününden itibaren paralarını çekebileceğini belirtti.

Twiter’da paylaşımları

Çok sayıda borsa yatırımcısı, Twiter’da işlem gerçekleştiremediğini, şirketin teknik aksaklıkları gerekçesi gösterdiğini yönünde iddialarda bulundu.

Yatırımcılar günlerdir xrp işlemlerinin gerçekleştirilemediği ileri sürdü, bazı kullanıcılar hesap doğrulamalarında da problem yaşadığını iddia etti.

Gazeteci Rasim Özhan Kütahyalı da kendisine Bitay ile ilgili işlemlerin durdurulduğuna dair şikayet geldiğini; durumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilettiğini Twitter hesabında paylaştı. Bu paylaşımın ardından da bir çok kişi şirket ile ilgili şikayetleri dile getirdi, işlem yapılamadığına dair görüntüleri paylaştı. Bazı kullanıcılar ise iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Şirketin Telegram hesabının kapatıldığı da iddialar arasında.

Bitay CEO’su Niyazi Yılmaz ise Kütahyalı’nın paylaşımına cevap verdi. Yılmaz “Ziraat Bankası ve Fiba Banka’da hesabı olan havaleler bu saatte de devam ediyor. Diğer bankada hesabı olanlara pazartesi sabahı ne kadar isterlerse anında para yatıracağız.”

Türkiye’nin kripto para borsası olarak adını duyuran Bitay kazandıran davet kampanyası ile gündeme geldi. YTÜ Teknopark Blockchain projesiyle ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın proje onayıyla ARGE teşviki alan şirket Türkiye’nin en güvenilir kripto para borsası sloganı ile adını duyurdu.

Global kripto borsaları ile çözüm ortaklığı yapan şirket, Türkiye’deki en fazla ürün çeşitliliğine ve piyasa hacimine sahip şirketlerden biri.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp