Bitcoin bir kez daha 60 bin doların üstüne çıktı

Kripto piyasaları, ABD'de başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sonrasında Trump'ın seçimleri kazanma olasılığına dair spekülasyonlarla birlikte yükselişe geçti. Bitcoin, tekrar 60 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Pennsylvania eyaletinde düzenlediği seçim mitingi sırasında suikast girişimine maruz kaldı. Miting sırasında birkaç el silah sesi duyulduğunda Trump, kürsünün arkasına eğilerek korunmaya çalıştı ve gizli servis ajanları hızla müdahale etti, Trump'ı güvenli bir alana taşıdı. Bu sırada Trump, etrafını saran korumalara "Ayakkabılarımı alayım" dediği duyuldu. Korumaları tarafından kürsüden uzaklaştırılmadan önce kalabalığa doğru yumruğunu kaldırarak selam verdiği görüldü. Olayın görüntülerinde Trump'ın kulağından kan aktığı da gözlemlendi.

Olayın ardından, Trump'ın seçim şansını artırabileceği spekülasyonlarıyla birlikte kripto para piyasalarında yükseliş yaşandı.

Bitcoin, sabah saatlerinde 60 bin doların üzerine çıktı ve en yüksek 60 bin 300 doları gördü. Şu an itibarıyla ise 60 bin 85 dolar civarında işlem görüyor.

Trump, kendisini kripto paraları destekleyen bir başkan adayı olarak tanımlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.