Bitcoin ETF Kararı Kafa karıştırdı: Yatırımcılar Heyecan ve Endişe İçinde

Kripto para dünyası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularının geleceği üzerine belirsizlikle dolu günler yaşıyor.

Kripto para yatırımcıları, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularıyla ilgili yapılan başvuruların sonuçlarına odaklanmış durumda. Piyasada genel olarak, ETF başvurularının onaylanacağı beklentisi hakim olsa da, dün yayımlanan bir rapor sektörde karışıklığa neden oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), spot bitcoin ETF'leri ile ilgili 14 başvuruyu değerlendirdiği biliniyor. SEC'in, ARK ve 21 Shares'in spot Bitcoin ETF teklifleri için kararını 10 Ocak'a kadar vermesi gerekiyor.

Ancak, kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport'un yayımladığı son rapor, SEC'in ocak ayındaki tüm Bitcoin spot ETF'lerini reddedebileceğini öne sürdü. Raporda, ETF onaylarının ikinci çeyreğe kadar uzayabileceği ve Bitcoin fiyatının 36-38 bin dolar aralığına düşebileceği belirtildi. Siyasi açıdan, Bitcoin spot ETF'inin onaylanması için henüz bir neden olmadığı vurgulandı. Ancak, Matrixport analisti Markus Thielen, raporun SEC veya ihraççılardan gelen bir bilgiye dayanmadığını açıkladı.

Bloomberg Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas, Bitcoin spot ETF başvurularının onayından başka bir işarete rastlanmadığını belirtti. Balchunas, kesinleşmiş başvuruların yakın zamanda onaylanabileceği ihtimaline dikkat çekti.

Öte yandan, FOX Business'ta yer alan bir habere göre, SEC ile başvuru sahibi şirketlerin bir araya gelerek nihai kararı henüz almadıkları, ancak ETF'lerin cuma günü onaylanabileceği ifade edildi.

Ayrıca, Goldman Sachs'ın spot Bitcoin ETF sürecinin bir parçası olmak için BlackRock ve Grayscale ile görüşmelere başladığı haberlere de yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

SGK'nın geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı
Halkbank ve Vakıfbank temettü dağıtmayacak
İflasın eşiğindeler: İki tekstil devi konkordato talep etti
Emekli zammında hesapları değiştirecek ayrıntı
Zam yağmuru devam ediyor: Biraya dev zam yolda