Bitcoin rekor: "Sektör için tarihi bir an"

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ETF'lerine olan artan ilgisiyle piyasada büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Önümüzdeki yarılanma olayının beklentisiyle birlikte, Bitcoin'in değerindeki artışı kaçırma riski yok!

Son iki hafta içinde %25'lik bir fiyat artışıyla Bitcoin, Japon yenine karşı rekor seviyelere ulaştı. Bu artış, Japon ekonomisinin zaten zorlu bir dönemden geçtiği ve Japon yeninin diğer para birimlerine karşı değer kaybettiği bir döneme denk geldi.

Japon Merkez Bankası, ekonomiyi canlandırmak için likidite genişlemesi politikalarını benimsedi. Ancak, bu politikaların etkisi Bitcoin gibi merkezi olmayan ve sabit bir arza sahip kripto para birimlerine karşı Japon yeninin daha fazla değer kaybetmesine neden oldu.

Bitcoin'in değeri halihazırda 52 bin dolar civarında seyrediyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin doların biraz üzerinde. Son zamanlarda Bitcoin fiyatları, kurumsal yatırımcılardan gelen yeni girişlerle desteklenen Bitcoin için spot borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmasıyla arttı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin ETF'lerini onaylaması, piyasada tarihi bir döneme işaret ediyor. Bu onayla birlikte milyarlarca dolarlık yeni yatırım kripto piyasasına akarken Bitcoin fiyatları da 10 bin doların üzerinde arttı.

Matteo Greco gibi uzmanlar, Bitcoin ETF'lerine olan talebin piyasa ivmesini canlı tuttuğunu belirtiyorlar. Geçen hafta, Bitcoin ETF'lerine yaklaşık 2.3 milyar dolarlık bir net giriş oldu ki bu, bir önceki haftaya göre neredeyse iki katına çıktı.

Standard Chartered'ın tahminlerine göre, bu yıl kripto piyasasına 50 milyar ila 100 milyar dolar arasında kurumsal yatırım yapılabilir. Bazı analistler ise bu yatırımların Bitcoin'in fiyatını 200 bin dolara kadar çıkarabileceğini düşünüyorlar.

Bu fiyat artışı, yaklaşan bir olay olan yarılanma beklentileriyle de destekleniyor. Yarılanma olayları, kripto para madenciliğine verilen ödüllerin yarıya indirildiği zamanlardır. Önceki yarılanmalar, Bitcoin'in rekor rallilerinden önce gelmiştir. Analistler, yarılanmaların kripto para birimleri için 4 yıllık bir fiyat döngüsünün parçası olduğunu düşünüyorlar. Sonraki yarılanma olayı 17 Nisan 2024'te gerçekleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Beşiktaş ile Galatasaray'ın eski sponsoru tam 563 milyon borç ile iflas etti
Almanya'da iflas krizi: Nisanda Almanya'da iflas başvuruları yüzde 28,5 arttı
Çikolata krizi sona eriyor: Kakao fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor!
Promosyon alacaklar için Temmuz'a kadar beklemeye gerek yok! Tutarlar 20.000 TL'ye kadar çıkabilir
Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!