Bitlis'te sulama göleti taştı; tarım alanları zarar gördü

BİTLİS'in Yolalan beldesine bağlı Düzköy Mahallesi'nde sulama göleti taştı; 3 traktör, 1 minibüs ve yüzlerce dönüm ziraat arazisi zarar görmüş oldu.

BİTLİS'in Yolalan beldesine bağlı Düzköy Mahallesi'nde sulama göleti taştı; 3 traktör, 1 minibüs ve yüzlerce dönüm ziraat arazisi zarar görmüş oldu.

Bitlis merkeze ortalama 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yolalan beldesinin Düzköy Mahallesi'nde geçen yıl ziraat arazilerini sulamak için meydana getirilen gölet tahliye vanaları açılmadığı için gece taştı. Yaklaşık 800 metre yukarısında yer alan göletin taşması sonucu mahalle, sular altında kaldı. Günün ağarmasıyla ekipler, hasar tespitine başladı. Köylülere ilişik minibüs ve 3 traktör hasar görürken, yüzlerce dönüm tarım arazisi de balçık içinde kaldı. 3 büyükbaş ile 1 küçükbaşın telef olduğu bölgeye belediye, VEDAŞ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve jandarma ekipleri sevk edildi. Onlarca ağaç da kökünden söküldü. Köylüler, gün içinde göletin tahliye vanasını açamadıklarını ancak taşarak köyü su basacağı ihtimalini vermediklerini belirtti.Köylülerden Saadettin Korkmaz, "Gece saatlerinde taşan gölet, önüne kattıklarıyla beraber mahalleye geldi. Ağaçları kökünden sökmüş. Traktörlerimize, köy minibüsümüze, hayvanlarımıza ve ziraat arazilerimize zarar verdi. Geceden beri uğraşıyoruz. Ekipler mahallede hasar tespiti yapmış oldu. Zararımız büyük" dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın