Biz ikinci sınıf mıyız?

BBC Türkçe'nin paylaştığı AFP'nin fotomuhabiri Bülent Kılıç'ın yakaladığı bir kare gündeme oturdu. Fotoğrafta, bir grup turist Boğaz manzarası eşliğinde eğlenirken; yanlarındaki otel emekçisi elinde faraş ve fırçayla mutsuz bir görüntü veriyor.

İngiltere menşeli BBC'nin Türkçe yayın yapan servisi BBC Türkçe'nin yayımladığı bir fotoğraf, sosyal medyada gündem oldu. AFP'nin başarılı foto muhabiri Bülent Kılıç'ın yakaladığı karde, arkada Boğaz manzarası olan bir grup turist gülüp eğleniyor. O sırada turistlerin yanındaki bir otel çalışanı Türkiyeli vatandaş ise elinde faraş ve fırçayla mutsuz bir görüntü veriyor.

Instagram hesabında fotoğrafı paylaşan BBC Türkçe, şu notu düştü:

Bülent Kılıç'ın kamerasından “İstanbul’da kapanma”. Turizm sezonu yaklaşırken, tam kapanmanın Türkiye genelindeki vaka sayılarını düşürmesi hedefleniyor. Böylece Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının artacağı ve sektörün geçen yılın kayıplarını kısmen de olsa telafi edeceği ümit ediliyor. Tam kapanmaya rağmen İstanbul’u ziyaret eden turistler, sokağa çıkma yasaklarından muaf tutuluyor. Bunun yanında konaklama tesislerinde çalışan personel de tam kapanma döneminde çalışmaya devam ediyor. İstanbul'dan bir kare.

Fotoğraf sonrası tepkiler

BBC Türkçe'nin bu paylaşımı sosyal medyada tepki çekti. Ancak tepkiler BBC'ye değil, iktidara yönelik oldu. Kısa bir zaman önce Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna hakaret ettikleri gerkeçesiyle gözaltına alınan gençleri hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, "Kim pasaportun değerini düşürüyormuş?" sorusunu yöneltti.

Öte yandan, son zamanlarda bakanların yaptığı açıklamalar da hatırlatıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistin görebileceği tüm vatandaşlarımızı aşılayacağız" söylemi hatırlatıldı. Tam kapanma döneminde, turistlerin yasaklardan muaf olduğu ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dükkanlarının kapatıldığı ve 'evlere hapsedildiği' söylendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!