‘Bizi isyan durumuna getirdiler’

Çorlu tren kazasında hayatına kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel, “520 gündür adalet bekliyoruz. Bırakın tutuklu yargılamayı görevden alma bile söz konusu değil. Bizi isyan durumuna getirdiler” dedi.Çorlu...

Çorlu tren kazasında hayatına kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel, “520 gündür adalet bekliyoruz. Bırakın tutuklu yargılamayı görevden alma bile söz konusu değil. Bizi isyan durumuna getirdiler” dedi.

Çorlu tren kazasında hayatına kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in dedesi Mehmet Öz, davanın 4. duruşmasında mahkeme heyetinin 4 ay sonraya gün vermesi sonrası isyan etmiş, görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programında görülen davayı ve dede Öz’ün isyanını anlatan Mısra Öz Sel şunları söyledi:

“İHMALLERİN ORTADA OLDUĞU BİR KATLİAMDIR KAZA DEĞİL”

“520 gündür adalet bekliyoruz. Bırakın tutuklu yargılamayı görevden alma bile söz konusu değil. Bizi isyan durumuna getirdiler. En başından beri bize söyledikleri ’Türkiye’de adalet sistemi yavaş ilerliyor ve çok da adil olmuyor.’ Bu 25 kişinin vefat ettiği ihmallerin alenen ortada olduğu bir katliamdır kaza değildir. Her şey bu kadar açık oradayken hukuk sistemi böyle bir şeylerin üstünü örter gibi ilerleyemez diye hep adalet ve yargı sistemine güvenerek ilerledik. Babam 60 yaşında bir insan. Dede, torunun hiç görmek istemediği halde trenin altında kendi buluyor, elleriyle çıkarıyor. Hastanede tekrar teşhis ediyor, gasilhanede yıkıyor ve toprağa kendi elleriyle toprağa indiriyor. Bütün bu aşamaları yaşayan bir insan, adalet ve yargı sistemine güvendiğini söyleyerek bu yola adım atıyor ve hep sabırla bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı