Blinken, 6. kez Ortadoğu turuna çıktı: "Gazze'de acil ateşkes sağlanmalı"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu'yu ziyaret ederek Gazze'deki krize çözüm bulma ve ateşkes görüşmelerine ivme kazandırma çabasında. Blinken, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sona erdirmek için acil bir ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu'da Gazze'deki krize çözüm bulmak ve devam eden ateşkes görüşmelerine ivme kazandırmak amacıyla bölgeyi ziyaret ediyor. Kahire'de konuşan Blinken, Filistin yetkilileri için reform adımları atıldığını ancak daha fazlasının gerekliliğine vurgu yapmış bulundu.

Antony Blinken, yardımların çoğaltılması ve acil adımların belirlenmesi konusunda Arap liderlerle anlaşmış olduklarını belirtti. 

Blinken, rehine durumuyla ilgili olarak her gün çalıştıklarını ve rehine takasını ele aldıklarını, ancak hala zorluklar yaşandığını ifade ederek, belirli bir tarih veremeyeceğini dile getirdi. Dışişleri bakanı "bunun mümkün olduğuna inanmaya devam ediyorum," ifadelerini kullandı

Blinken, Ortadoğu turunun ilk ayağı için Çarşamba günü Suudi Arabistan'a gitmişti. Bu ziyaret, 7 Ekim'den bu yana İsrail-Hamas savaşının başladığı zamandan itibaren yaptığı 6. Ortadoğu ziyareti oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

ABD Büyükelçisi Jeff Flake: Türkiye-ABD İlişkileri ve NATO'daki Rolü Üzerine Önemli Açıklamalar
Sullivan: İsrail'in Gazze Saldırıları için 'Soykırım' Terimi Kabul Edilemez
Amsterdam Üniversitesi Filistin Protestoları Sebebiyle Kampüsleri Kapatıyor
Volgograd'da Yük Treni "Dış Müdahale" Sonucu Raydan Çıktı, Yangın Çıktı
Çin Eğitim Bakanlığı'ndan Ruh Sağlığı İçin Yeni Kampanya: Aşırı Ev Ödevi ve Zorbalığa Karşı Önlem