Blinken İsrail'e 'Refah' uyarısında bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e Refah'a müdahale konusunda uyarıda bulundu. Blinken, İsrail'in Refah'a tamamen girmesi halinde, Hamas'ın kalan güçlerini yok etmek suretiyle sorunun çözülmeyeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Temsilciler Meclisi'ndeki bütçe oturumunda Gazze ve Refah'taki güncel duruma dair soruları yanıtladı.

İsrail'i, Refah'a büyük bir saldırı başlatmamaları konusunda yeniden uyaran Blinken, bölgede yaklaşık 1,5 milyon Filistinli sivilin bulunduğunu ve böyle bir saldırının ciddi sonuçları olabileceğini vurguladı.

"İSRAİL REFAH'A GİRERSE PROBLEM ÇÖZÜLMEYECEK"

Blinken, "Eğer İsrail, (Hamas'ın) kalan taburlarını yok etmek için bütünüyle Refah'a girerse sorun çözülmeyecek. Böyle bir saldırıdan sonra bile binlerce silahlı Hamas üyesi kalacak. Bu durumda İsrail, Gazze'de, kendisinin sorumlu olacağı büyük bir direnişi miras alacak," sözleri ile bir değerlendirmede bulundu.

Blinken, İsrail'in Refah'a saldırıyla ilgili kapsamlı bir plan sunmadığını hatırlattı ve ilerlemenin zor olacağını ifade etti. Onun yerine, İsrail'in sadece Hamas üyelerini hedef aldığını ve bu doğrultuda planlar geliştirdiğini belirtti.

Blinken, ABD'nin perspektifinin Hamas'ı hedef almak olduğunu ve aynı zamanda bölgedeki sivillerin zarar görmesini en aza indirmeyi amaçladığını belirtti. İsrail ile Refah konusundaki endişelerini her görüşmelerinde dile getirdiklerini söyledi.

BLİNKEN'A GAZZE PROTESTOSU

Temsilciler Meclisi oturumu devam ederken, bazı göstericiler Blinken ve ABD yönetimini protesto etti ve "Gazze'deki soykırımdan Blinken sorumlu" gibi sloganlar attı. Kongre polisi göstericileri salondan çıkarırken, dışarıda da protestolarını sürdürdüler. Dün Senato'daki bütçe oturumunda da benzer protestolarla karşılaşan Blinken, "Gazze'nin katili" sloganlarına maruz kalmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.